CBT tulee sanoista Cognitive and Behavioural Therapy. CBT on aina ollut muutosterapiaa ja lyhytterapiaa. CBTtä on perinteisesti annettu lyhyen aikaa, tarkoitus on aina ollut, että muutetaan asioita, joita voidaan ja halutaan muuttaa – siksi terapiassa huomio on ollut cognitioissa (ajatuksissa) ja behaviorissa (käytöksessä). Asioita, joita voidaan muuttaa. Jos halutaan. Realistisesti. Muutetaan.
Kun ihminen kärsii psyykkisistä sairauksista, esimerkiksi masennuksesta tai ahdistuksesta, hän alkaa usein ajatella ja käyttäytyä tavoilla, jotka pahentavat oireyhtymää, vaikka tarkoitus on ollut, että oireita vähennetään. CBT toimii. CBTn tekniikoita hyödyntäen on mahdollista muuttaa asioita.
Nyt on kehitetty CBTtä vielä eteenpäin. Intensiivisestä hoidosta on tehty vielä intensiivisempää. Sitä tarkoittaa INTENSIIVI-terapia.
CBT on tehokasta, mutta se voi olla vaikeaa sekä asiakkaalle, että terapeutille. INTENSIIVI- terapia on todella hankalaa, ja todella vaativaa. Mutta se on myös todella tehokasta. Sitä pitää vain tehdä oikein. Nyt se on mahdollista. Jos asia kiinnostaa, niin lue eteenpäin.
INTENSIIVI – terapiassa tavataan asiakasta aluksi aika usein – (2-3 kertaa viikossa, tunnin jaksoissa) – istunto voi (useimmiten) kestää noin 1 tunnin, tai jos sovitaan, niin eri aikoja. Istuntojen intensiivisyytä muokataan tarpeen mukaan. Yleensä intensiivisimmässä vaiheessa tavataan muutama kerta viikossa, parin viikon ajan ja sitten tavataan harvemmin muutaman viikon ajan. Kunnes tavoitteet on saavutettu. Tavoitteet saavutetaan.
Koko terapia (intensiivinen) kestää yleensä vain muutamia viikkoja. Ei siis kuukausia, eikä vuosia.
Muutos saavutetaan.
CBT on tehokasta. Ja INTENSIIVINEN terapia on erittäin tehokasta.
Ollaan realistisia. CBT ei sovi aina – ja kaikille.
Samoin INTENSIIVIhoito ei sovi aina, ja kaikille.
Jos kuitenkin 1. tiedät mitä oikeasti haluat ja 2. olet valmis työstämään tätä – INTENSIIVI – terapia toimii.
Lue lisää Intensiiviterapiasta.