INTENSIIVI – terapia – niin kuin kaikki CBT-terapia –  on muutosterapiaa ja lyhytterapiaa, eikä ole Kelan korvaamaa psykoterapiaa!
INTENSIIVI – terapia on – niin kuin nimi sanoo – intensiivinen ohjelma.
Kaikki klinikan tarjoama terapia ei ole INTENSIIVI – terapiaa.
Tarjoamme itse asiassa useimmiten tavanomaisempaa, viikoittaista terapiaa, joka siis ei ole INTENSIIVI – terapiaa. Useimmiten se rittää – ja saavutat tavoitteesi.

INTENSIIVI – terapia on äärimmäisen tehokasta ja intensiivistä kuntouttavaa hoitoa. Sovitun ajanjakson ajan  (useimmiten 2-3 viikkoa) sinä omistat kaiken energiasi, tahdonvoimasi ja huomiosi vain yhteen asiaan.
Jos ongelmasi on pakko-oireinen häiriö, niin se asia on: saavuttamaan tavoitteesi – ja  päästä eroon pakko-oireiden; pakkoajatusten ja pakkotoimien orjuudesta.
Jos ongelmasi on jokin muu ahdistus, kuten sosiaalisten tilanteiden pelko, niin silloin keskitymme intensiivisesti vain ko. ongelman hoitoon – tavoitteet sovimme yksilöllisesti.

Jos sinä tulet ohjelmaan mukaan motivoituneena ja omistautuneena, minä ja kollegani omistaudumme sinun paranemisellesi 100%; annamme kaiken huomiomme ja osaamisemme käyttöösi. Saavutamme tavoitteet, Nopeasti.

INTENSIIVI- terapiassa yhdistetään kolme tutkitusti tehokkainta menetelmää

1. Altistus ja vasteen esto (ERP)

2. Behavioraaliset testit (BE) joilla vähennetään pelkoja

3. Syvemmällä olevien pelkojen muokkaaminen.

Nämä kolme ydinmenetelmää yhdistetään tehokkaasti yhdeksi INTENSIIVIohjelmaksi, joka paitsi siedättää sinut ahdistusta vastaan, myös tekee tarvittavan muutoksen pelkoihin.

Lisäksi käytetään tietoisen läsnäolon menetelmiä (mindfulness).

Kaikki pohjautuu Käyttäytymis ja Kognitiiviseen psykoterapiaan (CBT) joka on oma erikoisalani ja johon olen saanut perusteellisen koulutuksen mm. Southampton Universityn Psykologian laitoksella.

INTENSIIVI terapia ei ole psykoterapiaa.
.

Miten INTENSIIVIhoito toteutetaan käytännössä?

  • Minä tai kollegani teemme ensin, sinun kanssasi, huolellisen alkuarvioinnin, jonka aikana tutustumme paitsi ongelmasi vaikutuksiin, myös siihen mikä pitää ongelmaasi yllä – ja miten ja miksi se kehittyi.
  • Arvioimme myös, miten todennäköisesti CBT/INTENSIIVI – terapia toimii sinun kohdallasi.
  • Tämä arvio voidaan tehdä etänä tai paikan päällä Tampereella.
  • Alkuarvio kestää n 55 – 60 minuuttia.
  • Jos päätämme alkaa INTENSIIVI – terapian, sovimme milloin.  Joka tapauksessa sovimme, onko nyt oikea aika muuotoksille – ja onko CBT oikea,  ja kuinka intensiivisesti jaksetaan.
  • Sinulla on jakson aikana mahdollisuus ottaa yhteys terapeuttiin 24/7 koko jakson ajan.
  • Jakson lopulla arvioimme edistymisesi ja sovimme loput tehtävät, joita sovellat hoitojakson päätyttyä.

Pakko-oireinen häiriö (Obsessive Compulsive Disorder; OCD) on “neuro- behavioraalinen” ahdistus-ongelma josta miljoonat ihmiset kärsivät läpi elämänsä – turhaan, sillä se on voitettavissa. Ja jopa nopeasti.